Egipt croaziera pe Nil

Single Supliment 450 eur

Ziua 1 – Plecare Bucuresti Cairo 03.10.2023

Intalnire cu reprezentantul firmei la aeroportul din Otopeni 2   , imbarcare spre Cairo . Intalnire cu reprezentantul firmei la aeroportul din Cairo , intocmirea formalitatilor si transfer la hotel din Cairo Cazare.

. Ziua 2 – Giza Piramidele & Sphinx 04.10.23

Dupa micul dejun la hotel, vom incepe vizita orasului Cairo .Vom porni intr.-o calatorie spre una dintre marile minuni ale lumii: Piramidele din Giza. Cele trei piramide sunt Cheops (cel mai mare), urmat de Khefren (piramida mijlocie), și ultimul, dar nu în ultimul rând, Mankura (cel mai mic lot). În timp ce vă aflați în Giza, veți vedea și Sfinxul legendar – o adevărată priveliște de reținut. Vom continua spre o fabrica de parfumuri și fabrica de papirus, apoi vom vizita Muzeul Egiptean, cel mai vechi muzeu arheologic din Orientul Mijlociu și găzduiește cea mai mare colecție de antichități faraonice din lume. Cazare si cina.

Ziua 3 – Cairo – Aswan 05.10.23

Mic dejun la hotel, apoi incepem vizita in Vechiul Cairo, pentru a vedea Bisericile Vechi din Cairo si sinagoga ben Ezra (Biserica Abu Serga, Biserica Moallaqa (Biserica suspendata) si Sinagoga Ben Ezra, cea mai veche sinagoga evreiasca din Egipt. Apoi mergem spre Cetatea Cairo de pe dealurile Moqattam ,loc ce ofera o superba panorama asupra orașului, vizitam Moscheea de alabastru a lui Muhammad Ali, construită pentru Muhammad Ali Pașa între 1830 și 1848. După aceea, ne îndreptăm spre gara pentru a ne imbarca in trenul Ernest către Aswan. (Cina la bordul trenului)

Ziua 4- Aswan – Kom Ombo 06.10.23

Mic dejun la bordul trenului – la sosire in Aswan vom începe cu un tur al Barajului Aswan, exemplul modern de construcție la scară monumentală din Egipt. Apoi, continuam cu o scurtă plimbare cu barca cu motor până la Templul Philae de pe insula Agilka. Templul a fost dedicat lui Isis, sora/soția lui Osiris și patrona domniei Ptolemeice. Revenim la bordul vasului de croazieră, check-in și prânz. Optional : se poate vizita satul Nubian cost 25 euro/persoana

Ziua 5– Kom Ombo –Edfu 07.1023

Dimineata devreme – optional vestitul templu Abu Simbel- cost 100 euro/persoana. Mic dejun. Navigare catre Kom Ombo. Vizitarea templului Kom Ombo, singurul templu dedicat nu uneia, ci doua zeitati – Sobek si Horus. Este practic un foarte interesant templu dublu. Navigare catre Edfu. Cazare pe vapor, cu pranz si cina.

Ziua 6– Edfu – Luxor 08.10.23

După micul dejun la bord, porniți cu trăsura trasă de cai pentru a vizita Templul lui Horus, cel mai mare și cel mai perfect conservat dintre toate templele Nilului. Horus, cunoscut și sub numele de Haroeris, era zeul războiului solar cu cap de șoim. Ne intoarcem pe vasul de croaziera și navigam spre Esna. Traversam ecluza Esnei navigand spre Luxor . După-amiaza vizitam Templul Karnak, numit de unii „Templul Templelor”. Este cel mai mare lăcaș de cult construit vreodată. Numele său antic Ipet-Isut înseamnă „cel mai sacru dintre locuri”. Templul sau, mai corect, complexul de temple, a fost construit de-a lungul a peste două mii de ani, generație după generație de faraoni. În cadrul complexului, marea „Sală Hipostilă” este o pădure incredibilă de stâlpi uriași care acoperă o suprafață mai mare decât întreaga Catedrală Notre Dame. Cazare pe vasul de croaziera si cina.

Ziua 7 – Luxor –09.10.23

Mic dejun si eliberarea camerelor. Debarcarea in Luxor, unde vom vizita templele de pe malul estic al Nilului: templul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt). Apoi vom vizita Luxorul de pe malul vestic al Nilului, mormintele faraonilor din Valea Regilor , impresionantul templu al Reginei Hatshepsut si Colosii lui Memnon, statui gigantice ce strajuiau intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Cazare hotel in Luxor si cina.

Ziua 8- Luxor – Hurgada 10.10.23

Mic dejun si eliberarea camerelor, vom porni spre renumitele temple din Dendara. Templul Dendera este unul mai puțin cunoscut. Complexul din Dendera este format din mai multe temple: Templul lui Hathor (templul principal, totodata cel mai bine conservat temple din Egipt), Templul nașterii lui Isis, Lacul Sacru, Sanatoriu, Capela lui Nectanebo al II-lea, Bazilica crestina, capela Romana, Porțile lui Domitian si Traian, chioscul roman. In una din cripte sunt reliefuri ce îl înfățișează pe Harsomtus sub formă de șarpe ce iese dintr-o floare de lotus. În 6 reliefuri el este prezentat într-un recipient oval numit hin, ce ar putea reprezenta pântecele lui Nut. Acestea seamănă superficial cu o lampă sau cu un bec. De aici 4 | P a g e denumirea de “Becul Denderei“. Lângă “bec” se alfă cea mai detaliată reprezentare a lui Horus.Dupa terminarea vizitelor ne indreptam spre Hurgada.Cazare si cina.

Ziua 9 Hurgada- timp liber 11.10.23 Mic dejun , timp liber pentru relaxare si plaja sau posibilitatea de excursii optionale.

Ziua 10 –Hurgada- Cairo 12.10.23

Mic dejun .Putem difruta de plaja hotelului pana la ora 14.00 Dupa amiaza transfer cu autocarul la Cairo, in convoi pe o distanta de 500 km. Sosire in Cairo.

Ziua 11 Cairo Bucuresti 13.10.2023

Transfer la aeroport.

Oras                                   Hotels   5*- 4*      sau similar                          Numar de nopti si mese

Cairo                                     Helnan Dreamland   5*                                 01 noapte, demipensiune 01 noapte mic dejun

Cairo-Aswan                     Ernest -Vagon de dormit                                01 noapte demipensiune

Vas de croaziera MS. Royal Ruby 5*                                                        03 nopti pensiune completa

Luxor                                Iberotel Luxor Hotel  4*                                  01 noapte cu demipensiune

Hurgada                           Stella di Mare Garden Beach Resort 5*       02 nopti, A.I