CIRCUIT Israel-Iordania-2019

Tarif:799 euro+taxe

Date de plecare:
07-14 Septembrie 2019
19-26 Octombrie 2019

Daca esti pasionat de calatorii si vrei sa descoperi unul dintre cele mai incarcate locuri de pe Pamant din punct de vedere spiritual si cultural, circuitul Israel-Iordania oferit de catre Experience Team este alegerea ideala.

Tarif: 799 euro/persoana+ Taxe

Plecare: 7 Septembrie,19 Octombrie 2019

 

Ziua 1. Bucuresti – Tel Aviv – Ierusalim

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda/Bucuresti. Dupa formalitatile vamale se face imbarcarea cu destinatia Tel Aviv. Sosire pe  aeroportul Ben Gurion – finalizare formalitati vamale. Plecare spre Tel Aviv Yafo si timp liber pentru plimbare pe faleza Marii Mediterane. Aici se pot vizita Biserica Sf. Petru si ‘’Podul Dorintelor’’. Tur panoramic Tel Aviv.  Ierusalim – Muntele Sion, unde se viziteaza Biserica Adormirea Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul prorocului David si Zidul Plangerii. Deplasare spre Bethlehem cu oprire la Biserica Nasterii. Cina si cazare Hotel 4*Bethlehem.

 

Ziua 2. Ierusalim – Gradina Ghetimani – Drumul Crucii

Mic dejun. Se va incepe programul cu Muntele Eleon – Biserica cu locul in care a fost prima si a doua aflare a capului Sf. Ioan Botezatorul,  Gradina Ghetimani – locul mult iubit de Domnul – acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului. Se continua cu Muntele Maslinilor, Valea Chedronului, Locul Judecatii de Apoi si Poarta de Aur.  Se intra pe poarta Sf. Stefan si se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri. Cina si cazare Hotel 4*Bethlehem.

 

Ziua 3. Raul Iordan – Marea Moarta – Eilat – Iordania – Petra

Mic dejun. Iesire  din Israel pe la  Eilat si ne indreptam catre Iordania .

Pregatiti-va sa explorati una dintre cele 7 minuni ale lumii noi, cu o plimbare călare pana in Siq ( Canion ), urmata de un tur prin Siq la Trezorerie, centrul orasului, mormântul regal, teatru, locul de jertfa, mormintele romane si multe altele.Dupa, veti porni spre Wadi Rum sau ’’ Valea Lunii ’’. Aici veti descoperi aventura si  veti putea trai romantismul Desertului Arabiei.  Wadi Rum  se aseamana cu peisajul selenar format din văi vechi  si munti  din travertin erodati , crescand  printre nisipuri colorate in alb si roz. Cazare  si cina la Wadi Rum in cort cu baie proprie

 

Ziua 4  Wadi Rum- Amman

Dupa micul dejun timp de 2 ore va veti bucura de un safari si veti explora  locurile pe unde a trecut Lawrence al Arabie, vizitand totodata si cele mai spectaculoase obiective  din Wadi Rum dar si locurile unde s-au filmat filme celebre precum: Lawrence al Arabiei (1962), Planeta Rosie(2000),Mumia Revine (2001), Transformers: Revenge of the Fallen (2009), Prometheus (2012), Martianul (2015).

Transfer catre Amman. Cazare Hotel 4* cu demipensiune Amman

 

Ziua 5  Amman-Jerash

Dupa micul dejun se pleaca spre Jerash, numita, in antichitate, Gerasa, a dormitat, sub nisip, aidoma Pompeiului si Herculanumului sub cenusa, pana in 1920, an in cre au inceput sapaturile arheologice. In secolul al III lea, orasul se intindea pe 90 de hectare. Astazi, parti din cetatea romana sunt inglobate in noul Jerash, fapt care, ne spun ghizii, intarzie inscrierea sa in patrimoniul UNESCO). Transfer catre Amman pentru cina si cazare hotel 4*.

 

Ziua 6 Amman-Madaba-M.Nebo

Dupa micul dejun plecam spre Madaba , orasul cu mozaicuri . Acest oras are o istorie lunga fiind mentionat pentru prima data in Biblie si in Stela lui Mesha pe vremea  cand era un oras mobit. Vizitam  Biserica Crestina Ortodoxa Sf. Gheorghe unde se afla o  harta mozaic cu Ierusalimul, Palestina, Iordania, Israel  si Egipt . Mergem mai departe  catre  Muntele Nebo unde vom face un tur al locului in care se afla mormantului lui Moise . De aici, Dumnezeu i-a ingaduit lui Moise sa priveasca spre Tara Fagaduintei . Aici se gasesc  ruine din secolele IV-VI, biserici ale caror pardoseli sunt inca acoperite cu un minunat mozaic.

Dupa aceea se trece punctul de frontiera Iordania – Israel.   Cina si cazare Nazareth Hotel 4*.

 

Ziua 7. Haifa – Tabor –  Nazareth – Tiberias – Cana Galileii

Mic dejun. Deplasare spre Haifa pentru a admira faimoasele Gradini Bahai’s. Optional: Muntele Tabor – Biserica Schimbarii la Fata, unde Domnul le-a aratat ucenicilor firea Sa Dumnezeiasca (10 euro/pers). Vizita la Biserica Izvorul Maicii Domnului, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naste pe Mesia. Continuare spre Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni savarsite de Iisus la nunta lui Simon si transformarea apei in vin. Optional: Croaziera pe Marea Galileii  pe urmele Sf. Apostol Petru – se serveste pranzul  gustand din “ Pestele Sf. Petru” (30 euro/pers). Cina si cazare Hotel 4* Bethlehem.

 

Ziua 8   Israel-Bucuresti

Dupa micul dejun plecare spre aeroportul din Tel Aviv –intoarcere la Bucuresti.

 

Servicii Incluse:

3 nopti cazare cu demipensiune  Hotel 4*Bethlehem

1 noapte cazare cu demipensiune Hotel 4*Nazaret

1 noapte cazare cu demipensiune (la cort cu baie proprie) in Wadi Rum

2 nopti cazare  cu demipensiune  Hotel 4*Amman

Bilete avion

Bagaj de mana

Transfer  cu autocar modern – aer conditionat
Ghid

 

Servicii neincluse:

Taxele de aeroport 85 euro

Bacsisuri (hoteluri, ghizi locali si soferi)  5 dolari de persoana pe zi=35 dolari/circuit
Taxa de iesire din Israel si Iordania aproximativ 40 euro/pers (se plateste la fata locului)

Asigurarea medicala/storno

bauturile alcoolice si racoritoare la mese

mesele de pranz

excursiile optionale

 

 

ORAR DE ZBOR:

Bucharest to Tel Aviv

Bucuresti 07:05 –  Tel Aviv 10:05

Tel Aviv 11:00 –  Bucuresti 14:10