CIRCUIT BELGRAD

  • Destinatie:
  • Durata: 4 zile
  • Plecare: 11/07/2019
  • Retur: 15/07/2019
  • Pret: 175
  • Tag-uri:

DATE DE PLECARE:

11.07.2019 (0 locuri) , 15.08.2019 (0 locuri)

Fiind unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, cu dovezi arheologice ale așezărilor încă din mileniul al V-lea î.Hr.,Belgradul și zona sa urbană au fost locul de naștere al culturii Vinča, cea mai mare cultură preistorică europeană. Locația a fost descoperită de greci,celții l-au construit și numit Orașul Alb (nume pe care, tradus în sârbă, încă îl poartă, începând cu anul 878 d.Hr.),iar romanii i-au acordat drepturi orășenești, înainte să fie populat complet de sârbii albi. Orașul a fost câmpul de luptă a peste 115 conflicte internaționale și a fost dărâmat de 44 de ori încă din perioada antică de numeroasele armate orientale și occidentale. În perioada medievală, orașul se află, succesiv, sub stăpânirea bizantinilor, francilor, bulgarilor, ungurilor și a sârbilor. În 1521, Belgradul a fost cucerit de otomani și a devenit reședința Pașalâcului Belgrad, fiind declarat principalul oraș al Europei Otomane și printre cele mai mari orașe europene. Orașul a devenit capitala Serbiei în 1841, după o perioadă de suzeranitate a Imperiilor Austriac și Otoman. 

Tarif special : 175 euro

DATE DE PLECARE:

11.07.2019 (0 locuri) , 15.08.2019 (0 locuri)

 GRATIS :

Croaziera pe Clisura Dunarii  

Vizita la cramele din Negotin

Cina etno sarbeasca

Ziua I                                                                            

Plecare din Bucuresti la ora 07.00 pe traseul Piesti-Craiova-Drobeta Turnu Severin. Intram in Serbia pe la Portile de Fier.  Dupa formalitatile de cazare la hotel 3*** Djerdap in Kladovo, vom face o superba croaziera pe Clisura Dunarii. In cursul serii vom participa la o cina etno cu mancaruri si bauturi all-inclusive sarbesti, acompaniati de o orchestra de tamburasi (lautari)
Ziua II 

Mic dejun. Continuarea drumului spre Belgrad. Popas si vizita la cramele din Negotin, care produc vinurile preferate, pe vremuri, de Iosip Broz Tito. Cazare  la hotel  3***.  Timp liber la dispozitia  Dvs.
Ziua III

Mic dejun. In cursul diminetii vom face un tur al Belgradului de circa 4 ore cu ghid local. Vom vedea cea mai mare catedrala ortodoxa , Sf. Sava, Piata Slavija, Piata de Flori, Biserica Sf. Mark care pastreaza cenusa celui mai mare conducator al Serbiei, Tsar Dusan. Continuam cu Parlamentul, Piata Republicii, Teatrul National, mausoleul maresalului Tito si multe altele, Turul se va incheia cu Parcul si Cetatea Kalemegdan. Timp liber pentru masa si cumparaturi pe oartera comerciala Knez Mihailo. Cazare la acelasi hotel.                                                                                                                                                                                                                          

Ziua IV                                                                                       

Mic dejun. Plecare spre RomaniaContinuam drumul in lungul Dunarii si admiram din mers  Cetatea Golubac, construita in secolul XIV.  Optional : popas la Kladovo pentru un pranz cu peste proaspat  din Dunare. Sosire in Bucuresti in jurul orei 23.00, in functie de trafic si formalitati vamale.

 

 Tarif special : 175 euro

*Tariful este valabil pentru un numar de minim 40 turisti. Pentru un grup de 30-39 turisti  se achita suplimentar 100 lei

 

 

TARIFUL INCLUDE: TARIFUL NU INCLUDE:
–  3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3***                                    

Transport cu autocar licentiat pentru curse rxterne, parcari, poduri                                      

 – Insotitor de grup pe timpul deplasarii;                                                              – Vizite la obiectivele turistice cuprinse in program, fara taxele de intrare

– Vizita la cramele din Negotin in valoare de 5 euro

– Cina etno din ziua I in valoare de 30 euro

– Croaziera pe Clisura Dunarii in valoare de 20 euro

– Tur pietonal al Belgradului cu ghid local                                                                                                                   

– Transportul in comun in Belgrad

– Taxele de intrare la obiectivele turistice

– Taxele locale care se platesc direct la receptia hotelului

– Ghizii locali pentru toate excursiile incluse : 5 euro/tur