Tara se intinde de-a lungul coastei la Oceanul Pacific pe o lungime de 4.270 km. insa are o latime de numai 180 km. Capitala se afla la Santiago. Populatia tarii numara aproximativ 14 milioane de locuitori avand o densitate de 18 loc/kmp. vorbitori de limba spaniola.
Moneda oficiala a tarii este Peso 1 peso = 100 centavos.
Chile este impartit in trei zone geografice paralele: lantul muntos de coasta, care a fost inundat in partea de sud formandu-se niste insule, valea longitudinala care se intinde de la granita cu Peru spre sud pana la Puerto Montt si Muntii Anzi. Acestia din urma ocupa jumatate din teritoriul tarii, cu inaltimea cea mai mare de 6.880 m, la Ojos de Salado, care este cel mai inalt varf din tara.
Datorita pozitiei sale pe marginea placii tectonice a Pacificului, statul Chile are o cativitate seismica si vulcanica destul de intensa.
Clima tarii este influentata puternic de Anzi, aceasta fiind extrem de rece cu zapada pe culmile mai inalte.
In vestul muntilor se intalnesc trei zone climaterice diferite: desertica in nord, mediteraneana in centru si umed-temperata cu paduri tropicale in partea de sud. Temperaturile medii in nord ating valori de 21 grade in ianuarie si 14 in iulie; spre sud, la Santiago atingand 20 grade in ianuarie si numai 9 in iulie.
Partea nordica de desert este stearpa, in afara zonelor unde ajunge apa din Anzi, partea centrala este acoperita de copaci, arbusti si pajisti, iar padurile cresc pe versantii mai umezi ai lantului muntos de coasta si ai Anzilor, orientati spre vest.
Chile este cel mai mare producator de cupru din lume, Chuquicamata fiind cea mai mare mina de suprafata din lume, care intretine un oras intreg cu circa 30.000 de locuitori.

No tours found. Try a different search?

Sorry, no tours matched your search. View all tours or try adjusting the search parameters.