Budapesta este un oras in inima Europei, o metropola culturala in plina expansiune, unde istoricul si contemporanul se amesteca cu cosmopolitul. Avand o bogatie argitecturala si frumusete naturala care poate rivaliza cu oricare oras din continent, Budapesta se alatura celorlalte capitale europene: Paris, Roma, Praga.
De fapt, se pot vizita doua orase intr-unul, deoarece Budapesta este formata din Buda si Pesta, cu Dunarea care curge intre ele si le desparte pe o portiune de 28 de km. Buda este construita pe un deal, pe malul vestic al fluviului, formand partea istorica a orasului. Pesta este situata pe campie si e destinata afacerilor avand multe magazine si bulevarde. Puteti opta sa le vizitati pe jos, ele fiind legate de poduri magnifice.
Dintre capitalele lumii, Budapesta este cea mai bogata in izvoare termale, astfel ca aceasta cultura a bailor termale a inflorit inca din timpurile romane (romanii au parasit teritoriul Ungariei de ai, cu jumatate de mileniu inainte ca ungurii sa se stabileasca aici, dupa ce au plecat din Muntii Ural). Turci, in timpul ocupatiei Ungariei pe o perioada de peste un secol jumatate, au construit case de bai termale, unele dintre ele inca in folosinta (Baile Rudas).

No tours found. Try a different search?

Sorry, no tours matched your search. View all tours or try adjusting the search parameters.