Capitala Republicii Slovace, reprezinta unul dintre cele mai frumoase orase de pe cursul Dunarii, oras in care, de-a lungul timpului, limba si cultura a trei popoare – slovac, austriac si maghiar – s-au ingemanat. Este situata in Slovacia Occidentala, adunand, impreuna cu Banska Bystrica, Kosice si imprejurimile lor, peste 150 loc./kmp. Aflata la 60 km de Viena, 200 km de Budapesta si alti 330 km de Praga, Bratislava constituie o punte de legatura, pentru slovaci, catre Europa, iar pentru turisti, una catre metropolele Austria, Ungaria si Cehia.
Desi se intinde pe o suprafata mai mica decat cea a altor orase dunarene, a reprezentat, de-a lungul a mai multor secole, pe cand Europa era dominata de invaziile turcilor, resedinta regala, oferind astfel protectie conducerii si posibilitatea savarsirii ceremonialelor de incoronare. Prima atestare scrisa a avut loc in anul 907.
Aflata la numai 60 de kilometri de Viena, capitala slovaca este, din toate punctele de vedere, un oras vechi, cu un centru istoric renovat impresionant si cu o arhitectura baroc habsburgica ce ascunde trecutul comunist. Situarea Bratislavei la granita cu Austria si apropierea de Ungaria si Republica Ceha au avut ca rezultat un trecut politic agitat, dar – ca în toate orasele aflate la intersectia unor culturi diferite – si aici s-au creat premisele diversitatii arhitectonice sau culinare.

No tours found. Try a different search?

Sorry, no tours matched your search. View all tours or try adjusting the search parameters.